14 september  -  Weinig bezoekers en toch een gezellige avond? Ja hoor, dat kan. Afgelopen zaterdag trad bij ons Digital Farm op, een talentvol Italiaans duo dat elektro muziek combineert met zang en gitaar. Terwijl 75 mensen tegelijk de performance live via YouTube volgden kwamen we in de zaal niet verder dan 6 bezoekers in totaal. Dat angst voor Corona hieraan ten grondslag ligt is logisch en op zich begrijpelijk, ware het niet dat onze zaal voorzien is van een prima afzuiginstallatie (15 jaar geleden werd deze geïnstalleerd toen er nog in Saturnus gerookt werd) die de lucht perfect naar buiten blaast en ververst.

Als je het optreden alsnog terug wil zien, check dan ons YouTube kanaal. Met de bandleden is afgesproken dat we hen zeker nog eens terug gaan vragen in betere tijden na Corona. Want ieder die er wel was, inclusief wij als crew, was onder de indruk van de muzikale vakbekwaamheid van dit indietronic duo.

Aanstaande zaterdag staat Chaos Club op het programma. Zij maken elekro dance music. Vlak voor de zomer traden zij eveneens bij ons op tijdens de toen ingelaste live stream optredens. Beelden daarvan kan je dan ook op ons YouTube kanaal vinden. Deze avond organiseren wij gezamenlijk met KZ Events. Houd de avond van zaterdag 19 september dus vrij en volg opnieuw onze live stream of kom gezellig langs. Wij doen er alles aan om elke avond zo Corona proof mogelijk aan onze bezoekers te presenteren. Hopelijk tot zaterdag. De entree is gratis.

 

- - - - - - - - - -

12 september  -  Vanavond is het de beurt aan het eerste optreden van dit nieuwe seizoen wat wij zelf hebben geprogrammeerd. Digital Farm bestaat uit 2 Italianen die in Amsterdam wonen. Dit duo speelt indietronic, wat een mix is tussen electro, zang en gitaar. Alles is ook via ons YouTube kanaal te volgen.
Ook wij zijn erg benieuwd want het wordt een show in beeld en geluid...

Erbij aanwezig zijn kan natuurlijk ook. Reserveren is niet nodig maar vanwege de Corona maatregelen mogen we wel slechts maximaal 30 bezoekers binnenlaten in Saturnus. Ook vragen we je om niet te dicht bij elkaar te staan en regelmatig je handen te wassen. Wij zorgen op diverse plaatsen tot alle gelegenheid daartoe. Daarnaast heeft onze zaal een prima afzuiginstallatie die natuurlijk aan zal staan. Om 20.30 uur gaan wij open. De entree is gratis. Hopelijk tot straks.


- - - - - - - - - -

 

6 september  -  Tijdens het afgelopen weekend hebben we met volle teugen genoten van onze deelname aan het Binnen UIT Festival. Als Corona volgend jaar voorbij is zal dit festival dan weer op het Lange Voorhout plaatsvinden maar wie weet... Met onze dank aan de organisatie Poppodium aan Zee kijken wij in elk geval terug op een geslaagde vrijdag- en zaterdagavond waarop wij veel talent mochten horen en diverse muziekstijlen de revue passeerden.

Check onze pagina Agenda om te lezen wat wij de komende maanden zoal voor je in petto hebben. Met een gevarieerd aanbod hopen wij jullie snel (weer) te mogen ontmoeten. We gaan alle optredens ook live streamen op ons YouTube kanaal maar erbij zijn kan ook. Vanwege de corona maatregelen en de verplichte anderhalve meter afstand, mogen wij op dit moment maximaal 30 bezoekers per avond verwelkomen. Tenzij anders aangegeven doen wij niet aan voorverkoop. Als je bij 1 van onze avonden graag aanwezig wilt zijn, raden we je dan ook aan om vroeg na 20.30 uur (zodra wij openen voor bezoekers) naar ons te komen.

Aanstaande zaterdagavond presenteren wij een optreden van het Italiaanse indietronic duo Digital Farm. Klik op hun naam hier om hun YouTube video te checken. Electro, zang en gitaar in beeld en geluid... Tot zaterdag!

 

 - - - - - - - - -

 

18 augustus  -  Sinds gisteren hebben wij het volledige programma van de maand september rond. Check de pagina Agenda voor alle informatie en welke bands je bij ons kan verwachten. We gaan alle optredens ook uitzenden op ons YouTube kanaal maar erbij zijn kan ook. Vanwege de corona maatregelen en de verplichte anderhalve meter afstand, mogen wij op dit moment maximaal 30 bezoekers per avond verwelkomen. Bandnamen en andere details over het Binnen UIT Festival  volgen uiteraard spoedig. Als je daarbij wilt zijn of ons wilt bezoeken op 1 van onze andere avonden, raden we je aan om vroeg na 20.30 uur (zodra wij openen voor bezoekers) naar ons te komen om er zeker in te kunnen.

 

 - - - - - - - - - -

 

4 augustus  -  Op vrijdag 4 september en zaterdag 5 september 2020 trappen wij in samenwerking met Poppodium aan Zee af voor een nieuw seizoen cultuur en live muziek. Een bijzondere aftrap dit jaar omdat we deel mogen nemen aan het Binnen UIT Festival. Dit festival wordt normaal gesproken jaarlijks gehouden aan het Lange Voorhout in Den Haag. Maar vanwege de corona-maatregelen die de hele cultuursector in de regio Haaglanden treffen, vindt het festival dit jaar binnen plaats, verdeeld over de diverse podia en instanties die onze regio rijk is.

Wij zijn er daar 1 van en krijgen daarmee de mogelijkheid om enkele puike optredens te verzorgen en natuurlijk gaan wij ons best doen om e.e.a. bovendien ook per live stream goed in beeld (en geluid) te brengen.
Informatie welke acts het Saturnus podium gaan bestijgen en verdere info over speeltijden en de mogelijkheid om hierbij aanwezig te zijn, volgt zodra bekend.

 

 - - - - - - - - - -

 

6 juli  -  Na sterke uitvoeringen, die veel goeds voor de toekomst beloven, van de Talenten aan Zee van de Ymca afgelopen zaterdagavond, staat aanstaande zaterdag de live stream van Schollenpop op de agenda.

Naast de bands Mammoth en New Dosis Audio zullen wij ook eindelijk weer eens kunnen genieten van de grootste Scheveningse rockband ooit: Suburbs.
Volg de live stream via deze website a.s. zaterdagavond vanaf 20.30 uur.

 


 

27 juni 2020  -  Check vanavond onze live stream in samenwerking met de organisatie van Hipfest, met optredens van De Kraaien en Banana Savannah. Op onze pagina Foto's kan je trouwens een foto vinden van de vorige keer dat De Kraaien optraden in Saturnus. Veel kijk- en luisterplezier.


21 juni 2020  - Een podium vol met kaarsjes en andere lichtjes vormde het decor voor de eerste twee live stream optredens gisteren in Saturnus.
De avond begon met een surprise act van twee leden van de band Madara: zangeres Lea (wat een stem!) en contrabassist Paul.

Daarna was het de beurt aan Cockney's World of Elastic Snakes. Hoewel vanwege alle Covid-19 restricties niet voltallig aanwezig, kon je vooral bij de intiemere songs een speld horen vallen in de zaal. Bij beide bands word je vanzelf benieuwd naar hoe zij in volledige bezetting klinken.

Kers op de taart werd uiteraard de laatste act: Ocean Tribe. Mocht je al met je verkeerde been uit bed zijn gestapt of stress hebben om wat voor reden dan ook: Ocean Tribe 'makes it flow away'. De enkele tientallen geluksvogels die bij dit optreden mogen zijn, worden verwend met feel good rap in een combinatie met reggae en stil blijven staan lukt gewoon eigenlijk niet. De naam van deze 'trumpet playing band' moet je echt onthouden want deze summer party is nog lang niet over!


19 juni 2020  -  Na heerlijke optredens van Charly Lownoise, Chaos en Pat Smith afgelopen zaterdag, ontvangen wij morgen de bands  Ocean Tribe en Cockney’s World of Elastic Snakes in het kader van onze samenwerking met TrashUre Hunt.