3 februari -  Helaas is, zoals iedereen weet, de lockdown in ons land met vier weken verlengd. Daarom gaan wij sowieso niet eerder dan op zaterdag 6 maart weer open. Of dat realistisch is en hoe e.e.a. dan geregeld is qua openingstijden is uiteraard ook voor ons op dit moment totaal onzeker. Net als alle horecagelegenheden zijn ook wij volledig afhankelijk van verdere beslissingen van de overheid. Blijf ondertussen allemaal gezond alsjeblieft!

 

- - - - - - - - - -

 

14 januari Helaas is, zoals iedereen weet, de lockdown in ons land met drie weken verlengd. Daarom gaan wij sowieso niet eerder dan op zaterdag 13 februari weer open. Of dat realistisch is en hoe e.e.a. dan geregeld is qua openingstijden is uiteraard ook voor ons op dit moment totaal onzeker. Net als alle horecagelegenheden zijn ook wij volledig afhankelijk van verdere beslissingen van de overheid. Blijf ondertussen allemaal gezond alsjeblieft!

- - - - - - - - - -

11 november 
-  Helaas hebben wij als bestuur moeten besluiten om Saturnus gesloten te houden voor de maanden november en december 2020. De onzekerheid van concertavonden die wel of niet doorgaan vanwege Corona vreet energie van ons als organisatie maar ook van de bands die geprogrammeerd staan en niet in de laatste plaats van onze vrijwilligers. Volgens Rutte & Co hoeft de horeca zich geen enkele illusie te maken tot half december en dus zien wij geen andere mogelijkheid dan dit. Het volledige programma is daarmede gecanceld en wij hopen van harte onze deuren weer te openen op zaterdag 16 januari 2021 om 20.30 uur. Blijf ondertussen allemaal gezond alsjeblieft!

 

- - - - - - - - - -

 

16 oktober  -  De maatregelen van de Nederlandse regering zijn hard en ingrijpend maar helaas blijkbaar nodig. Ook Saturnus moet eraan geloven en wij zijn dan ook zeker de komende zaterdagavonden van 17, 24 en 31 oktober volledig gesloten. Afhankelijk van de persconferentie die Rutte & Co op dinsdag 27 oktober zullen geven, gaan wij dan mogelijk op 7 november weer gedeeltelijk open. We houden je op de hoogte. Blijf ondertussen allemaal gezond alsjeblieft!

- - - - - - - - - -

14 oktober 
-  De maatregelen van de Nederlandse regering zijn hard en ingrijpend maar helaas blijkbaar nodig. Ook Saturnus moet eraan geloven en wij zijn dan ook zeker de komende twee zaterdagen volledig gesloten. Afhankelijk van de persconferentie die Rutte & Co op dinsdag 27 oktober zullen geven, mogen wij dan heel misschien op de 31e weer gedeeltelijk open. Maar we houden er sterk rekening mee dat we ook de Halloween avond en Roots of Rock zullen moeten schrappen uit ons programma. In dat geval gaan wij pas op zaterdag 14 november weer open. Blijf ondertussen allemaal gezond alsjeblieft!

 

- - - - - - - - - -

 

12 oktober  -  Heerlijk om Bodhi weer eens op ons podium te hebben! De sfeer die hij solo weet neer te zetten is misschien nog wel pakkender dan met band. En zo was het gezellig om relaxt een biertje, wijntje of frisje te drinken met vrienden en vriendinnen terwijl zo'n klasbak het ene na het andere toffe nummer ten gehore brengt. Dank aan Willem Bodhi namens de hele crew; dit soort avonden houdt de moed erin tijdens deze Coronatijd. Hij begon te spelen met een lege zaal maar gaandeweg stroomde Saturnus lekker steeds voller. Op onze Facebook pagina heeft de performance momenteel ook veel bekijks. 433 weergaven in 24 uur is toch niet onaardig. We gaan hem gauw terug zien, dat is al afgesproken.

Hoe nu verder? Het kabinet lijkt de enige groep personen te zijn die daar een antwoord op kan geven. Aanstaande zaterdag zijn we sowieso voor 1 keer gesloten maar dat lijkt nu wel een vooruitziende blik te zijn geweest. Dinsdag worden zeer waarschijnlijk nog strengere maatregelen en restricties door de Nederlandse regering genomen voor horeca en concertzalen. En hoeveel zin heeft het om open te gaan als we bijvoorbeeld om 20.30 uur al moeten sluiten? Met spanning richting de persconferentie morgenavond rond een uur of zeven.

 

- - - - - - - - - -

 

7 oktober  -  Komende zaterdagavond presenteren wij een artiest die al diverse keren met zijn band in Saturnus heeft opgetreden. Maar dit keer speelt Willem Bodhi solo. We vragen geen entree dus kom gewoon allen lekker genieten van een live performance van deze levende Haagse muzieklegende. De zaal gaat open om 19.00 uur en het optreden is van 19.30 uur tot 21.00 uur. Tot zaterdag!

- - - - - - - - - -

5 oktober
  - 
Eergisteravond hadden we twee professionele muzikanten 'in the house'.  The Jack & The Joker bestaat uit Koen Herst, drummer van o.a. Armin van Buuren en VandenBerg en zanger en multi-instrumentalist Harrison Young uit New York (bekend van o.a. DORO). We mochten als publiek liedjes aanvragen die zij op speciale en geheel eigen wijze ten gehore brachten. Vakkundig uitgevoerd met humor in de presentatie en muzikale klasse en veel improvisatievermogen. Als je het optreden nog terug wilt zien, check dan onze FaceBook pagina.

Afgelopen vrijdag werd door ons bestuur unaniem besloten dat wij op zaterdag 17 oktober gesloten zullen zijn. De band die voor die avond geprogrammeerd stond heeft afgezegd vanwege het stijgende aantal Corona besmettingen en pragmatisch komt het voor ons qua bezetting van vrijwilligers ook voor 1 keertje zo beter uit. Verder is - eveneens vanwege Corona - het complete programma van 10 oktober doorgeschoven naar 21 november. Vooralsnog is het wel de bedoeling dat we 10 oktober (aanstaande zaterdag) gewoon open zijn, daar wordt hard aan gewerkt. Wel ook dan weer van 19.00 tot 22.00 uur vanwege de huidige verplichte sluitingstijd voor alle horeca en concertzalen.

 

- - - - - - - - - -

 

28 september  -  Terwijl de regen buiten bij tijd en wijle met bakken uit de hemel gutste, was het voor de liefhebber van akoestische livemuziek eergisteravond genieten in Saturnus. Een jong kwartet, genaamd Mason Hooks voerde ons mee langs bekende en minder bekende covers en had speciaal voor deze avond ook 1 eigen nummer geschreven wat ook nog erg goed klonk. Een band die naar eigen zeggen normaliter alleen op bruiloften en partijen speelt. Zonde wat mij betreft want zij hebben veel meer in hun mars. Muzikaal zit het lekker in elkaar en de viool gaf het geheel zeker meerwaarde. Ook de samenzang klonk helemaal top!
 Als je het optreden nog terug wilt zien, check dan ons YouTube kanaal. Als crew waren we het er onderling al gauw over eens: Mason Hooks, graag tot ziens!

Ook wij houden natuurlijk onze adem in voor de aanvullende Corona maatregelen die het kabinet morgen bekend gaat maken inzake de horeca en concertzalen. Maar met die kleine slag om de arm wijzen we jou natuurlijk graag alvast op ons programma van aanstaande zaterdagavond. Dan speelt bij ons de bluesrock formatie The Jack & The Joker.
Een heerlijke kruisbestuiving in het hart van Scheveningen, bestaande uit de New Yorkse zanger en multi-instrumentalist Harrison Young (van o.a. U.D.O. en DORO) en Koen Herfst, drummer van o.a. Armin van Buuren en Vandenberg. Voor deze avond, die georganiseerd wordt in samenwerking met de organisatie Poppodium aan Zee, is tevoren toegangskaarten reserveren noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op onze pagina Agenda. Hopelijk dus allemaal weer tot aanstaande zaterdag!

- - - - - - - - - -

21 september  -  Het laatste optreden van de zomer van 2020 betrof het wederzien met een inmiddels voor ons bekende act: Chaos Club. Hoewel enigszins gehandicapt dit keer omdat de gitarist ziek thuis moest blijven, werd het toch echt weer feest en beleefden we een gezellige avond. Dansen mocht helaas uiteraard alleen solo maar het aantal bezoekers steeg gelukkig weer naar 17. Namens de Saturnus crew een bedankje hierbij aan Chaos Club.

Aanstaande zaterdag kan je getuige zijn van een band die voor het eerst bij ons speelt. We zijn erg benieuwd want een akoestische coverband hebben we nog niet vaak gehad. Mason Hooks gaat het ons zaterdag 26 september laten zien en horen. De laatste berichten zijn dat ze er veel zin hebben, dus dat is alvast een prettig uitgangspunt. Ook wij moeten ons vanaf nu uiteraard houden aan de jongste horeca maatregelen van de regering, dus om middernacht moet alle muziek uit en stil. Kom dus lekker vroeg zaterdag!. Zoals altijd gaan we om 20.30 uur open en doen wij er alles aan jou een gezellige en veilige avond te bezorgen.


- - - - - - - - - -

14 september
  - 
Weinig bezoekers en toch een gezellige avond? Ja hoor, dat kan. Afgelopen zaterdag trad bij ons Digital Farm op, een talentvol Italiaans duo dat elektro muziek combineert met zang en gitaar. Terwijl 75 mensen tegelijk de performance live via YouTube volgden kwamen we in de zaal niet verder dan 6 bezoekers in totaal. Dat angst voor Corona hieraan ten grondslag ligt is logisch en op zich begrijpelijk, ware het niet dat onze zaal voorzien is van een prima afzuiginstallatie (15 jaar geleden werd deze geïnstalleerd toen er nog in Saturnus gerookt werd) die de lucht perfect naar buiten blaast en ververst.

Als je het optreden alsnog terug wil zien, check dan ons YouTube kanaal. Met de bandleden is afgesproken dat we hen zeker nog eens terug gaan vragen in betere tijden na Corona. Want ieder die er wel was, inclusief wij als crew, was onder de indruk van de muzikale vakbekwaamheid van dit indietronic duo.

Aanstaande zaterdag staat Chaos Club op het programma. Zij maken elekro dance music. Vlak voor de zomer traden zij eveneens bij ons op tijdens de toen ingelaste live stream optredens. Beelden daarvan kan je dan ook op ons YouTube kanaal vinden. Deze avond organiseren wij gezamenlijk met KZ Events. Houd de avond van zaterdag 19 september dus vrij en volg opnieuw onze live stream of kom gezellig langs. Wij doen er alles aan om elke avond zo Corona proof mogelijk aan onze bezoekers te presenteren. Hopelijk tot zaterdag. De entree is gratis.

 

- - - - - - - - - -

12 september  -  Vanavond is het de beurt aan het eerste optreden van dit nieuwe seizoen wat wij zelf hebben geprogrammeerd. Digital Farm bestaat uit 2 Italianen die in Amsterdam wonen. Dit duo speelt indietronic, wat een mix is tussen electro, zang en gitaar. Alles is ook via ons YouTube kanaal te volgen.
Ook wij zijn erg benieuwd want het wordt een show in beeld en geluid...

Erbij aanwezig zijn kan natuurlijk ook. Reserveren is niet nodig maar vanwege de Corona maatregelen mogen we wel slechts maximaal 30 bezoekers binnenlaten in Saturnus. Ook vragen we je om niet te dicht bij elkaar te staan en regelmatig je handen te wassen. Wij zorgen op diverse plaatsen tot alle gelegenheid daartoe. Daarnaast heeft onze zaal een prima afzuiginstallatie die natuurlijk aan zal staan. Om 20.30 uur gaan wij open. De entree is gratis. Hopelijk tot straks.


- - - - - - - - - -

 

6 september  -  Tijdens het afgelopen weekend hebben we met volle teugen genoten van onze deelname aan het Binnen UIT Festival. Als Corona volgend jaar voorbij is zal dit festival dan weer op het Lange Voorhout plaatsvinden maar wie weet... Met onze dank aan de organisatie Poppodium aan Zee kijken wij in elk geval terug op een geslaagde vrijdag- en zaterdagavond waarop wij veel talent mochten horen en diverse muziekstijlen de revue passeerden.

Check onze pagina Agenda om te lezen wat wij de komende maanden zoal voor je in petto hebben. Met een gevarieerd aanbod hopen wij jullie snel (weer) te mogen ontmoeten. We gaan alle optredens ook live streamen op ons YouTube kanaal maar erbij zijn kan ook. Vanwege de corona maatregelen en de verplichte anderhalve meter afstand, mogen wij op dit moment maximaal 30 bezoekers per avond verwelkomen. Tenzij anders aangegeven doen wij niet aan voorverkoop. Als je bij 1 van onze avonden graag aanwezig wilt zijn, raden we je dan ook aan om vroeg na 20.30 uur (zodra wij openen voor bezoekers) naar ons te komen.

Aanstaande zaterdagavond presenteren wij een optreden van het Italiaanse indietronic duo Digital Farm. Klik op hun naam hier om hun YouTube video te checken. Electro, zang en gitaar in beeld en geluid... Tot zaterdag!

 

 - - - - - - - - -

 

18 augustus  -  Sinds gisteren hebben wij het volledige programma van de maand september rond. Check de pagina Agenda voor alle informatie en welke bands je bij ons kan verwachten. We gaan alle optredens ook uitzenden op ons YouTube kanaal maar erbij zijn kan ook. Vanwege de corona maatregelen en de verplichte anderhalve meter afstand, mogen wij op dit moment maximaal 30 bezoekers per avond verwelkomen. Bandnamen en andere details over het Binnen UIT Festival  volgen uiteraard spoedig. Als je daarbij wilt zijn of ons wilt bezoeken op 1 van onze andere avonden, raden we je aan om vroeg na 20.30 uur (zodra wij openen voor bezoekers) naar ons te komen om er zeker in te kunnen.

 

 - - - - - - - - - -

 

4 augustus  -  Op vrijdag 4 september en zaterdag 5 september 2020 trappen wij in samenwerking met Poppodium aan Zee af voor een nieuw seizoen cultuur en live muziek. Een bijzondere aftrap dit jaar omdat we deel mogen nemen aan het Binnen UIT Festival. Dit festival wordt normaal gesproken jaarlijks gehouden aan het Lange Voorhout in Den Haag. Maar vanwege de corona-maatregelen die de hele cultuursector in de regio Haaglanden treffen, vindt het festival dit jaar binnen plaats, verdeeld over de diverse podia en instanties die onze regio rijk is.

Wij zijn er daar 1 van en krijgen daarmee de mogelijkheid om enkele puike optredens te verzorgen en natuurlijk gaan wij ons best doen om e.e.a. bovendien ook per live stream goed in beeld (en geluid) te brengen.
Informatie welke acts het Saturnus podium gaan bestijgen en verdere info over speeltijden en de mogelijkheid om hierbij aanwezig te zijn, volgt zodra bekend.

 

 - - - - - - - - - -

 

6 juli  -  Na sterke uitvoeringen, die veel goeds voor de toekomst beloven, van de Talenten aan Zee van de Ymca afgelopen zaterdagavond, staat aanstaande zaterdag de live stream van Schollenpop op de agenda.

Naast de bands Mammoth en New Dosis Audio zullen wij ook eindelijk weer eens kunnen genieten van de grootste Scheveningse rockband ooit: Suburbs.
Volg de live stream via deze website a.s. zaterdagavond vanaf 20.30 uur.

 


 

27 juni 2020  -  Check vanavond onze live stream in samenwerking met de organisatie van Hipfest, met optredens van De Kraaien en Banana Savannah. Op onze pagina Foto's kan je trouwens een foto vinden van de vorige keer dat De Kraaien optraden in Saturnus. Veel kijk- en luisterplezier.


21 juni 2020  - Een podium vol met kaarsjes en andere lichtjes vormde het decor voor de eerste twee live stream optredens gisteren in Saturnus.
De avond begon met een surprise act van twee leden van de band Madara: zangeres Lea (wat een stem!) en contrabassist Paul.

Daarna was het de beurt aan Cockney's World of Elastic Snakes. Hoewel vanwege alle Covid-19 restricties niet voltallig aanwezig, kon je vooral bij de intiemere songs een speld horen vallen in de zaal. Bij beide bands word je vanzelf benieuwd naar hoe zij in volledige bezetting klinken.

Kers op de taart werd uiteraard de laatste act: Ocean Tribe. Mocht je al met je verkeerde been uit bed zijn gestapt of stress hebben om wat voor reden dan ook: Ocean Tribe 'makes it flow away'. De enkele tientallen geluksvogels die bij dit optreden mogen zijn, worden verwend met feel good rap in een combinatie met reggae en stil blijven staan lukt gewoon eigenlijk niet. De naam van deze 'trumpet playing band' moet je echt onthouden want deze summer party is nog lang niet over!


19 juni 2020  -  Na heerlijke optredens van Charly Lownoise, Chaos en Pat Smith afgelopen zaterdag, ontvangen wij morgen de bands  Ocean Tribe en Cockney’s World of Elastic Snakes in het kader van onze samenwerking met TrashUre Hunt.